Home Gündem Dode en gewonde bij steekpartij tijdens uitvaart in Den Haag

Dode en gewonde bij steekpartij tijdens uitvaart in Den Haag

Steekpartij Den Haag

In de Paardenbergstraat in Den Haag zijn een dode en een gewonde gevallen na een steekpartij op het terrein van een Turks-islamitische stichting. Een 36-jarig man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde tijdens een uitvaart rond 10.10 uur en een 44-jarige man overleed rond 10.15 uur aan zijn verwondingen.

De voorzitter van de stichting, Tahsin Çetinkaya, zegt tegen persbureau ANP dat er sprake was van een familieruzie. Tijdens een begrafenisceremonie ontstond er een ruzie die volgens Çetinkaya in de relationele sfeer lag. De politie bevestigt dit.

De dode die bij de steekpartij is gevallen, was volgens de voorzitter de neef van de man die begraven zou worden. “Hij had er eigenlijk niks mee te maken”, zegt Çetinkaya. “Hij zag de ruzie ontstaan en wilde de boel sussen.” De man die gewond raakte, is volgens de voorzitter buiten levensgevaar.

Dramatische beelden

De Jager was vanochtend ter plaatse. “Dramatische beelden hier”, zei hij op NPO Radio 1. “Het leed is enorm. Er staan zo’n vijftig familieleden die nu langzaam uit elkaar gaan. Het afgelopen half uur hebben ze hier staan huilen met de handen voor het gezicht.”

De politie is nog op zoek naar de verdachte, die is gevlucht na de steekpartij. Volgens Çetinkaya is hij een zwager van de familie. De identiteit van de dader is bekend bij de politie.

Vanochtend werd al duidelijk dat het gaat om een man is van circa 50 jaar en van Turkse afkomst. Hij is kaal en heeft zwart gezichtshaar. Over zijn kleding is nog niks bekend.