De politie heeft afgelopen week bij een zogeheten touringcarcontrole meer dan vijfhonderd mensen bekeurd in vijf dagen tijd. De controle werd gehouden op de snelwegen rondom Breda, Etten-Leur en Tilburg.

In totaal werd er voor 125.000 euro aan boetes uitgedeeld. Bij de controle werd gefocust op weggebruikers die met hun mobiele telefoon in hun hand reden.

De controle vond plaats vanuit een touringcar. Omdat de politie daarin hoog zit, kan ze in auto’s naar binnen kijken en ook vrachtwagenchauffeurs controleren. Wanneer de politie in de touringcar iemand betrapte, konden agenten in een andere auto de persoon staande houden en bekeuren.

In totaal werden er 395 bekeuringen uitgeschreven voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Een dergelijke bekeuring is 240 euro per persoon. In totaal werd er 94.800 euro geïnd.

Meerdere aanhoudingen

Daarnaast deelde de politie ook boetes uit voor het niet dragen van een gordel, het overschrijden van de maximumsnelheid, het onnodig gebruikmaken van de vluchtstrook en het niet tonen van een rijbewijs.

Ook werden meerdere personen aangehouden, onder andere voor het opgeven van een valse naam en het rijden onder invloed. Ook stond een persoon gesignaleerd.